Tapijt Verven

Gemiddelde leestijd: 2 minuten

Tapijt verven

Laat u uw tapijt verven? Niet door de eerste de beste in ieder geval. Tapijt verven laat u natuurlijk over aan een professional. Voor kleurherstel van bijvoorbeeld tapijt of meubelstoffen kiest u voor betrouwbaarheid en kwaliteit. En wij kunnen dit voor u doen. Wist u trouwens dat er in Europa slechts twee personen zijn die vakkundig meubelstoffen- of tapijt verven? We zijn er dan ook trots op dat we het eerste en enige bedrijf in Europa zijn dat in staat is om tapijt of meubelstof te verven.

Nieuwste technieken

Een nieuwe ontwikkeling op het gebied van spotrepair techniek maakt kleurherstel mogelijk voor meubelstof en tapijt. Naast kleine kleurherstellingen kunnen we ook kamerbreed tapijt verven en zo een nieuwe kleur geven. Of wilt u uw stoffen bankstel een nieuwe kleur geven? Ook dat is mogelijk! En wat dacht u van een Perzisch tapijt? Vaak is de kleur van uw dure tapijt, na vele jaren trouwe dienst, vervaagd. Wij brengen de levendige kleuren weer terug in uw pronkstuk. Uw tapijt verven we met plezier: het resultaat maakt ons zelfs blij!

De mogelijkheden van kleurherstel

En wat zijn de mogelijke toepassingen van meubelstof- of tapijt verven? Denkt u bijvoorbeeld aan het opnieuw inkleuren van:
– Bleekvlekken
– Urinevlekken
– Chloorvlekken
– Benzoylperoxide
– kleurverblekingen
– Fading door UV straling

Of het opnieuw kleuren van:
– Kamerbreed tapijt
– Meubelstoffen
– Perzische tapijten (kleurrestauratie)

Wat een voordelen!
En dan de voordelen van meubelstof- of tapijt verven:
– Geen verharding van de vezels
– Behoud van uitstraling en aaibaarheidsfactor
– De nieuw aangebrachte kleur is net zo kleurvast als het origineel
– De slijtvastheid van de nieuwe kleur is net zo hoog als de bestaande kleur

Het verven van tapijt werkt als volgt

Aan de bestaande kleur wordt er een nieuwe kleur toegevoegd. Onder een hoge temperatuur worden speciale kleurpigmenten toegevoegd aan de bestaande kleur. Heeft u bijvoorbeeld een geel tapijt en deze wilt u groen hebben. Wordt er een blauwe kleurstof aan toegevoegd. Het resultaat zal dan groen zijn.

tapijt vervenDit betekent dat de kleuren zich met elkaar mengen.
Het materiaal kan om die reden alleen donkerder worden gemaakt.
En nooit lichter van kleur. Voor bleekvlekken geld dat de kleur nagenoeg nagemaakt kan worden.

Geschikt materiaal om te verven is 100% zuiver wol en 100% nylon.
Overige materialen geven een onvoorspelbaar effect.
En derhalve in veel gevallen ongeschikt om te kleuren.

Dus wilt u die bleekvlek laten inkleuren op uw tapijt of bankstel? En vind u het zonde om uw dure Perzische tapijt weg te doen, om een vervaging van de kleuren? Of wilt u uw bank een nieuwe modieuze kleur geven zonder een nieuwe bank of hoes te kopen? Vraag ons dan vrijblijvend naar de mogelijkheden!

3 gedachten aan “Tapijt Verven”

  1. hallo, ik ben op zoke naar het verven van 300m2 tapijttegels op ons kantoor in Eindhoven. wat zou zoiets kosten? stel dat de prijs voor ons te hoog is, kunnen we dan alleen de materialen bij jullie kopen?
    alvast bedankt voor uw antwoord, m.vr.gr. Jop Schillemans

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.