Impregneren

Gemiddelde leestijd: 2 minuten

Impregneren

Impregneren is een preventieve behandeling voor materialen van stof. Door het aanbrengen van een vloeistof die diep in de vezels doordringt, wordt een beschermend laagje aangebracht op de vezels van uw meubelstof, vloerkleed of vloerbedekking. Met impregneren voorkomt u dat vuil zich kan hechten aan de vezels; of erger nog: dat vuil kan binnendringen in de vezels. Het reinigen wordt hierdoor een stuk makkelijker. Het vuil blijft als het ware op de vezel liggen en kan gemakkelijk met een absorberende doek verwijderd worden.
 

Vuilwerende beschermlaag voor meubels

Nieuw gestoffeerde meubels zijn vaak al vanuit de fabriek door impregneren beschermd tegen vervuiling. De aangebrachte beschermlaag slijt na verloop van tijd door dagelijks gebruik. Door bekleding regelmatig opnieuw te impregneren, verlengt u de levensduur van uw meubels. Met impregneren voorkomt u extra ellende: u kunt nog voordat de vlek ontstaat, het gemorste eenvoudig verwijderen. Na het reinigen van uw meubels kunnen wij deze opnieuw impregneren. Goed drogen is na het reinigen en impregneren belangrijk voordat u de meubels weer in gebruik neemt!
 
In onze praktijk zien we veel onherstelbare beschadigingen optreden die zelfs door ons niet meer zijn te herstellen! Deze zijn vaak veroorzaakt door het gebruik van huishoudmiddelen die bedoeld zijn om ‘vlekken te verwijderen’. Wij adviseren u daarom altijd ons deskundig advies te raadplegen.
 
Dus als u zuinig bent op uw meubels, dan is impregneren een verstandige keus. U ziet het niet, u ruikt het niet en u voelt het niet. Maar u merkt het wel! Want vlekken krijgen geen kans meer na het impregneren van het oppervlak. Deze bescherming biedt meerdere voordelen. Naast het voorkomen van vlekken is het ook nog geldbesparend. Want uw meubels blijven langer mooi en dit spaart zowel vervangings- als reinigingskosten.
 
Wij kunnen zowel nieuwe-, onbehandelde- als pas gereinigde meubels voor u impregneren.
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *